Ingrediente:
- 500g faina
- 7g drojdie uscata
- 350ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 250g mozzarella
- 100g sunca
- 100g ciuperci
- 50g masline negre
- 1 ardei iute
- 1 lingurita oregano
Instructiuni:
- Intr-un castron mare, amesteca faina cu drojdia si sarea.
- Adauga apa calda si uleiul de masline si amesteca pana obtii un aluat omogen.
- Pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framanta-l timp de 10 minute pana devine elastic si moale.
- Pune aluatul intr-un castron uns cu ulei, acopera-l cu un prosop umed si lasa-l la dospit timp de aproximativ o ora.
- Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o tava de copt.
- Intinde sosul de rosii pe aluat si adauga mozzarella, sunca, ciuperci, maslinele negre si ardeiul iute.
- Presara oregano deasupra si pune pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza traditionala italiana cu o salata verde proaspata si o sticla de vin rosu sec.
Recomandare de vin de baut:
Un vin rosu sec precum Chianti Classico din Toscana, Italia, se potriveste foarte bine cu pizza.
Ustensile necesare:
- Tava de copt
- Castron
- Furculita pentru framantat aluatul
- Cutit pentru taiat legumele
- Prospop pentru acoperit aluatul