Reteta traditionala de pizza italiana

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 7g drojdie uscata
  • 350ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 250g mozzarella
  • 100g sunca
  • 100g ciuperci
  • 50g masline negre
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un castron mare, amesteca faina cu drojdia si sarea.
  2. Adauga apa calda si uleiul de masline si amesteca pana obtii un aluat omogen.
  3. Pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framanta-l timp de 10 minute pana devine elastic si moale.
  4. Pune aluatul intr-un castron uns cu ulei, acopera-l cu un prosop umed si lasa-l la dospit timp de aproximativ o ora.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o tava de copt.
  6. Intinde sosul de rosii pe aluat si adauga mozzarella, sunca, ciuperci, maslinele negre si ardeiul iute.
  7. Presara oregano deasupra si pune pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza traditionala italiana cu o salata verde proaspata si o sticla de vin rosu sec.

Recomandare de vin de baut:

Un vin rosu sec precum Chianti Classico din Toscana, Italia, se potriveste foarte bine cu pizza.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt
  • Castron
  • Furculita pentru framantat aluatul
  • Cutit pentru taiat legumele
  • Prospop pentru acoperit aluatul