Ingrediente:
- 500g faina
- 7g drojdie uscata
- 300ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
- 200g rosii pelate
- 150g mozzarella
- 50g parmezan
- oregano
Instructiuni:
- Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia uscata si sarea.
- Adaugati apa calda si uleiul de masline, apoi framantati pana cand obtineti un aluat elastic.
- Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasati-l sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
- Rupeti rosiile pelate in bucatele mici si puneti-le intr-un blender, adaugand si o lingurita de oregano.
- Pasariti rosiile pana obtineti un sos omogen.
- Pregatiti o tava de copt si intindeti aluatul pana capata forma rotunda.
- Acoperiti aluatul cu sosul de rosii, apoi adaugati mozzarella taiata cubulete si parmezan ras deasupra.
- Presarati putin oregano peste pizza si coaceti-o in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza calda, proaspata, taiata in bucati triunghiulare. Decorati cu frunze de busuioc proaspat.
Recomandare de Vin:
Potrivit pentru aceasta reteta este un vin rosu sec, precum un Chianti din Toscana.
Ustensile Necesare:
- Bol pentru framantat aluatul
- Tava de copt
- Cuptor
- Blender