Reteta Traditionala de Pizza Italiana

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 7g drojdie uscata
  • 300ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200g rosii pelate
  • 150g mozzarella
  • 50g parmezan
  • oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia uscata si sarea.
  2. Adaugati apa calda si uleiul de masline, apoi framantati pana cand obtineti un aluat elastic.
  3. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasati-l sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  4. Rupeti rosiile pelate in bucatele mici si puneti-le intr-un blender, adaugand si o lingurita de oregano.
  5. Pasariti rosiile pana obtineti un sos omogen.
  6. Pregatiti o tava de copt si intindeti aluatul pana capata forma rotunda.
  7. Acoperiti aluatul cu sosul de rosii, apoi adaugati mozzarella taiata cubulete si parmezan ras deasupra.
  8. Presarati putin oregano peste pizza si coaceti-o in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza calda, proaspata, taiata in bucati triunghiulare. Decorati cu frunze de busuioc proaspat.

Recomandare de Vin:

Potrivit pentru aceasta reteta este un vin rosu sec, precum un Chianti din Toscana.

Ustensile Necesare:

  • Bol pentru framantat aluatul
  • Tava de copt
  • Cuptor
  • Blender