Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 7 g drojdie uscata
- 10 g sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 100 g salam
- 100 g ciuperci
- 50 g masline
- 50 g parmezan
Instructiuni
- Intr-un bol, amesteca faina cu sarea. Separat, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 5 minute.
- Toarna apa cu drojdia peste faina si framanta pana obtii un aluat elastic si omogen. Adauga uleiul de masline si framanta inca 5 minute.
- Aseaza aluatul intr-un vas uns cu ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
- Scoate aluatul crescut pe o suprafata infainata si imparte-l in doua bile egale. Intinde fiecare bila de aluat cu ajutorul unui sucitor, apoi aseaza-le pe tavi pentru pizza.
- Intinde sosul de rosii pe fiecare blat de pizza si adauga apoi ingredientele dorite: mozzarella, salam, ciuperci, masline.
- Coace pizz-urile in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos la suprafata.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza calda, in felii generoase si presarata cu parmezan proaspat ras. Poti orna fiecare felie cu o frunza de busuioc proaspat sau cu un pic de ulei de masline.
Recomandare de vin
Pizza italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti Classico sau Montepulciano d’Abruzzo.
Ustensile necesare
- Tavi pentru pizza
- Sucitor
- Cuptor