Ingrediente:
- 500g faina
- 7g drojdie uscata
- 325ml apa calduta
- 10g sare
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 50g masline negre
- 50g ansoa
- busuioc proaspat
Instructiuni:
- Intr-un bol mare, amestecati faina cu sarea si faceti o gaura in mijloc.
- Dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o sa stea timp de 5 minute, pana cand incepe sa se activeze.
- Adaugati drojdia activata in gaura din mijlocul fainii si adaugati uleiul de masline.
- Framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute, sau pana cand devine moale si elastic.
- Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l sa creasca timp de 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Intindeti aluatul intr-o forma rotunda si asezati-l intr-un tava de pizza unsa cu ulei de masline.
- Topiti sosul de rosii pe foc mic si apoi intindeti-l uniform pe suprafata aluatului.
- Adaugati mozzarella, maslinele negre si ansoa si asezati pizza in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute, sau pana cand crusta este aurie si crocanta.
- Decorati cu frunze de busuioc proaspat inainte de servire.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza napoletana calda, cu o bere rece sau un vin rosu sec.
Recomandare de vin:
O recomandare potrivita pentru a insoti pizza napoletana este un vin rosu sec, cum ar fi Chianti din Toscana.
Ustensile necesare:
- Tava de pizza
- Cuptor
- Roleta pentru taiat pizza
- Lingura de masura