Reteta traditionala de pizza napoletana

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 7g drojdie uscata
  • 325ml apa calduta
  • 10g sare
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 50g masline negre
  • 50g ansoa
  • busuioc proaspat

Instructiuni:

  1. Intr-un bol mare, amestecati faina cu sarea si faceti o gaura in mijloc.
  2. Dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o sa stea timp de 5 minute, pana cand incepe sa se activeze.
  3. Adaugati drojdia activata in gaura din mijlocul fainii si adaugati uleiul de masline.
  4. Framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute, sau pana cand devine moale si elastic.
  5. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l sa creasca timp de 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
  6. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda si asezati-l intr-un tava de pizza unsa cu ulei de masline.
  7. Topiti sosul de rosii pe foc mic si apoi intindeti-l uniform pe suprafata aluatului.
  8. Adaugati mozzarella, maslinele negre si ansoa si asezati pizza in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute, sau pana cand crusta este aurie si crocanta.
  9. Decorati cu frunze de busuioc proaspat inainte de servire.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza napoletana calda, cu o bere rece sau un vin rosu sec.

Recomandare de vin:

O recomandare potrivita pentru a insoti pizza napoletana este un vin rosu sec, cum ar fi Chianti din Toscana.

Ustensile necesare:

  • Tava de pizza
  • Cuptor
  • Roleta pentru taiat pizza
  • Lingura de masura