Ingrediente:
- 500g de orez pentru sushi
- 4 linguri de otet de orez
- 200g de peste proaspat (de exemplu ton, somon)
- 1 avocado
- 1 castravete
- 10 alge uscate (nori)
- Sos de soia si wasabi pentru servit
Instructiuni:
- Spalati orezul de sushi sub apa rece pana cand apa devine limpede.
- Lasati orezul sa se scurga intr-o sita timp de 30 de minute.
- Puneti orezul intr-o cratita cu apa si lasati-l acoperit la foc potrivit pana cand apa incepe sa fiarba.
- Reduceti focul la minim si lasati orezul sa fiarba inca 10-15 minute.
- Scoateti cratita de pe foc si lasati orezul sa stea acoperit timp de 10 minute.
- Amestecati otetul de orez cu putina sare si zahar.
- Transferati orezul intr-un bol si adaugati amestecul de otet de orez. Amestecati usor pentru a omogeniza.
- Taiati pestele si legumele in fasii subtiri.
- Asezati alga nori pe o bambus mat si intindeti un strat subtire de orez pe jumatate din alga.
- Puneti fasii de peste, avocado si castravete pe stratul de orez.
- Rulati sushi-ul strans folosind matul de bambus.
- Taiati sushi-ul in bucati de aproximativ 2-3 cm grosime.
Recomandare Prezentare:
Sushi-ul traditional japonez se serveste cu sos de soia si wasabi. Puteti garnisi farfuria cu frunze de salata sau decorati cu flori comestibile pentru un aspect mai atragator.
Recomandare Vin:
Pentru a insoti sushi-ul, va recomandam un vin alb sec. Un riesling sau un sauvignon blanc vor fi alegerea perfecta pentru un echilibru sublim.
Ustensile necesare:
- Bambus mat pentru rulat sushi
- Cutit ascutit pentru taiat sushi-ul
- Bol pentru amestecat orezul