Reteta traditionala de sushi din Japonia

Ingrediente:

  • 500g de orez pentru sushi
  • 4 linguri de otet de orez
  • 200g de peste proaspat (de exemplu ton, somon)
  • 1 avocado
  • 1 castravete
  • 10 alge uscate (nori)
  • Sos de soia si wasabi pentru servit

Instructiuni:

  1. Spalati orezul de sushi sub apa rece pana cand apa devine limpede.
  2. Lasati orezul sa se scurga intr-o sita timp de 30 de minute.
  3. Puneti orezul intr-o cratita cu apa si lasati-l acoperit la foc potrivit pana cand apa incepe sa fiarba.
  4. Reduceti focul la minim si lasati orezul sa fiarba inca 10-15 minute.
  5. Scoateti cratita de pe foc si lasati orezul sa stea acoperit timp de 10 minute.
  6. Amestecati otetul de orez cu putina sare si zahar.
  7. Transferati orezul intr-un bol si adaugati amestecul de otet de orez. Amestecati usor pentru a omogeniza.
  8. Taiati pestele si legumele in fasii subtiri.
  9. Asezati alga nori pe o bambus mat si intindeti un strat subtire de orez pe jumatate din alga.
  10. Puneti fasii de peste, avocado si castravete pe stratul de orez.
  11. Rulati sushi-ul strans folosind matul de bambus.
  12. Taiati sushi-ul in bucati de aproximativ 2-3 cm grosime.

Recomandare Prezentare:

Sushi-ul traditional japonez se serveste cu sos de soia si wasabi. Puteti garnisi farfuria cu frunze de salata sau decorati cu flori comestibile pentru un aspect mai atragator.

Recomandare Vin:

Pentru a insoti sushi-ul, va recomandam un vin alb sec. Un riesling sau un sauvignon blanc vor fi alegerea perfecta pentru un echilibru sublim.

Ustensile necesare:

  • Bambus mat pentru rulat sushi
  • Cutit ascutit pentru taiat sushi-ul
  • Bol pentru amestecat orezul