Reteta traditionala italiana de Lasagna

Ingrediente:

  • 500g de foi de lasagna
  • 500g de carne tocata amestec (vita si porc)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400g de sos de rosii
  • 200g de mozzarella
  • 100g de parmezan
  • sare, piper

Instructiuni:

  1. Se pune apa cu sare la fiert si cand a dat in clocot se pun foi de Lasagna, cate 5-6 bucati pentru 4-5 minute sau conform instructiunilor producatorului.
  2. Pregatiti sosul bolognese: Caliti ceapa si usturoiul intr-un pic de ulei de masline pana devin translucide. Adaugati carnea tocata si caliti pana se rumeneste. Adaugati sosul de rosii, sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute.
  3. Untuiti un vas termorezistent cu putin ulei si puneti un strat subtire de sos bolognese pe fundul vasului. Puneti peste un rind de foi de Lasagna, iar peste acestea un alt strat de sos. Continuati alternand straturi de foi de Lasagna si straturi de sos pana cand terminati ingredientele.
  4. Presarati deasupra lasagna mozzarella si parmezan ras. Coaceti în cuptorul preincalzit la 200 °C timp de aproximativ 30 de minute pana cand devine aurie deasupra si foile sunt fierte la interior.

Recomandare prezentare:

Serviti Lasagna calda, alaturi de o salata verde proaspata. Pentru o prezentare spectaculoasa, taiati in portii individuale si asezati pe farfurii decorate cu frunze de busuioc sau patrunjel.

Recomandare de baut:

Pentru a complementa savoarea minunata a Lasagnei, recomandam un vin robust, rosu. Poate fi un Chianti Classico din regiunea Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

Pentru a prepara Lasagna aveti nevoie de un vas termorezistent, un cutit de bucatarie, o tigaie si oala pentru fiert pastele.