Reteta traditionala italiana de pizza

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 100 g sunca
  • 100 g ciuperci
  • 100 g masline
  • 50 g parmezan ras
  • sos de usturoi

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea si se face o adancitura in mijloc.
  2. Intr-un pahar, se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.
  3. Se toarna acest amestec peste faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si elastic.
  4. Se lasa aluatul sa dospeasca timp de o ora, intr-un loc cald.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua bucati si se intind cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o foaie subtire.
  6. Se transfera foaia de aluat pe o tava presarata cu faina si se unge cu sos de rosii.
  7. Se adauga toppingul dorit (mozzarella, sunca, ciuperci, masline).
  8. Se coace in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie.
  9. Se scoate pizza din cuptor si se presara cu parmezan ras.
  10. Se serveste calda, alaturi de sos de usturoi si rosii cherry.

Recomandare Prezentare:

Pizza poate fi servita intreaga sau taiata in bucati dreptunghiulare pentru a fi mancata cu mana.

Recomandare de vin:

O pizza traditionala italiana merge foarte bine cu un vin rosu sec, precum Chianti.

Ustensile necesare:

  • Sucitor
  • Tava pentru copt
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator pentru ciuperci si masline
  • Trusa de condimente