Ingrediente:
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 50 ml ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 100 g sunca
- 100 g ciuperci
- 100 g masline
- 50 g parmezan ras
- sos de usturoi
Instructiuni:
- Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea si se face o adancitura in mijloc.
- Intr-un pahar, se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.
- Se toarna acest amestec peste faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si elastic.
- Se lasa aluatul sa dospeasca timp de o ora, intr-un loc cald.
- Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua bucati si se intind cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o foaie subtire.
- Se transfera foaia de aluat pe o tava presarata cu faina si se unge cu sos de rosii.
- Se adauga toppingul dorit (mozzarella, sunca, ciuperci, masline).
- Se coace in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie.
- Se scoate pizza din cuptor si se presara cu parmezan ras.
- Se serveste calda, alaturi de sos de usturoi si rosii cherry.
Recomandare Prezentare:
Pizza poate fi servita intreaga sau taiata in bucati dreptunghiulare pentru a fi mancata cu mana.
Recomandare de vin:
O pizza traditionala italiana merge foarte bine cu un vin rosu sec, precum Chianti.
Ustensile necesare:
- Sucitor
- Tava pentru copt
- Cutit de bucatarie
- Tocator pentru ciuperci si masline
- Trusa de condimente