Reteta traditionala italiana de pizza

Ingrediente:

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 250 g mozzarella
  • 150 g salam
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline negre
  • 50 g ardei gras
  • 50 g ceapa
  • 50 g parmezan
  • sos de usturoi pentru servit

Instructiuni:

Pentru a pregati aluatul, amestecati faina cu sarea intr-un castron mare. Intr-un pahar, dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa se activeze timp de aproximativ 5 minute. Adaugati drojdia activata si uleiul de masline la amestecul de faina si framantati pana obtineti o coca elastica si nelipicioasa. Lasati aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora.

Pregatiti ingredientele pentru umplutura. Taiati salamul, ciupercile, ardeiul gras si ceapa in felii subtiri. Rupeti mozzarella in bucatele mici si scurgeti maslinele negre. Presarati faina pe masa de lucru si intindeti aluatul la forma dorita pentru pizza. Ungem foaia cu sos de rosii si apoi adaugam ingredientele pregatite.

Recomandare Prezentare:

Se poate garnisi pizza cu patrunjel proaspat sau ardei iute taiat marunt.

Recomandare de vin:

O pizza traditionala italiana se potriveste perfect cu un pahar de Chianti Classico, un vin rosu sec si plin de savoare.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt pentru pizza
  • Foarfeca de bucatarie
  • Coltar de silicon pentru aluat
  • Cutit pentru feliat