Reteta traditionala italiana de pizza

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa calduta

Pentru topping:

  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 100 g salam
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline negre
  • 50 g ardei gras
  • 50 g ceapa
  • 50 g parmezan
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Pregateste aluatul: amesteca faina cu sarea intr-un castron. In alt castron, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa stea 5 minute. Adauga treptat apa cu drojdia peste faina si amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Framanta timp de 5-10 minute, apoi lasa-l la dospit intr-un loc cald, acoperit cu un prosop umed, timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
  2. Intinde aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, pana obtii o foaie groasa de aproximativ 1 cm.
  3. Adauga sosul de rosii si intinde-l uniform pe foaia de aluat.
  4. Adauga mozzarella razuita, salamul taiat felii, ciupercile feliate, maslinele taiate rondele, ardeiul gras taiat julien si ceapa taiata solzisori.
  5. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Presara parmezanul ras deasupra.
  7. Coace pizza intr-un cuptor preincalzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 15 minute sau pana cand aluatul devine auriu si crocant.

Prezentare

Serveste pizza calda, taiata in patrate sau triunghiuri. Poti orna fiecare bucata cu putina busuioc proaspat.

Recomandare de vin

Pizza se potriveste de minune cu un pahar de vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare

  • Tava de copt pentru pizza
  • Furculita sau lingura pentru framantat aluatul
  • Masinuta de taiat pentru legume
  • Cutit pentru taiat pizza
  • Placa de taiat