Reteta traditionala italiana: Lasagna

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 500g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 500g paste fainoase pentru lasagna
  • 1 litru sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 200g parmezan ras
  • 1 legatura frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Dizolvati ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu ulei de masline
  2. Adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste
  3. Turnati sosul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute
  4. Intr-o tava, asezati un strat de paste lasagna, apoi adaugati un strat de carne, apoi un strat de mozzarella si parmezan
  5. Repetati acest proces pana cand terminati ingredientele
  6. Coaceti la cuptor timp de 30-40 de minute sau pana cand lasagna devine aurie deasupra

Recomandare Prezentare:

Serviti lasagna calda, cu un strop de ulei de masline si frunze de busuioc proaspete deasupra

Recomandare de vin:

Un vin rosu robust, precum un Chianti sau un Brunello di Montalcino se potrivesc perfect cu lasagna

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Tava
  • Cuptor