Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 500g carne tocata de porc
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 500g paste fainoase pentru lasagna
- 1 litru sos de rosii
- 200g mozzarella
- 200g parmezan ras
- 1 legatura frunze de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Dizolvati ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu ulei de masline
- Adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste
- Turnati sosul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute
- Intr-o tava, asezati un strat de paste lasagna, apoi adaugati un strat de carne, apoi un strat de mozzarella si parmezan
- Repetati acest proces pana cand terminati ingredientele
- Coaceti la cuptor timp de 30-40 de minute sau pana cand lasagna devine aurie deasupra
Recomandare Prezentare:
Serviti lasagna calda, cu un strop de ulei de masline si frunze de busuioc proaspete deasupra
Recomandare de vin:
Un vin rosu robust, precum un Chianti sau un Brunello di Montalcino se potrivesc perfect cu lasagna
Ustensile necesare:
- Tigaie
- Tava
- Cuptor