Reteta traditionala italiana: Lasagna

Ingrediente:

  • 500g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400g sos de rosii
  • 200g paste fainoase pentru lasagna
  • 200g branza Parmezan
  • 200g mozzarella
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei de masline

Instructiuni:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Toca ceapa si usturoiul marunt si pune-le la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
  3. Adauga carnea si gateste-o pana devine rumena.
  4. Adauga sosul de rosii si condimentele (sare, piper, oregano) dupa gust.
  5. Prepara pastele fainoase conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Unge o tava de copt cu putin ulei de masline.
  7. Aseaza un strat de paste fainoase pe fundul tavii. Adauga apoi un strat din amestecul de carne tocata si sos de rosii.
  8. Pune un alt strat de paste fainoase, apoi un strat de branza Parmezan si mozzarella.
  9. Continua sa alternezi straturile pana termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de paste fainoase acoperite cu mozzarella si Parmezan.
  10. Da tava la cuptor si las-o sa se coaca timp de aproximativ 30-40 de minute, pana cand lasagna capata o crusta aurie si crocanta.

Prezentare:

Serveste lasagna calda alaturi de o salata verde proaspata. Pofta buna!

Recomandare vin:

O lasagna traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Tava de copt
  • Cuptor