Ingrediente:
- 500g carne tocata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400g sos de rosii
- 200g paste fainoase pentru lasagna
- 200g branza Parmezan
- 200g mozzarella
- sare
- piper
- oregano
- ulei de masline
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Toca ceapa si usturoiul marunt si pune-le la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
- Adauga carnea si gateste-o pana devine rumena.
- Adauga sosul de rosii si condimentele (sare, piper, oregano) dupa gust.
- Prepara pastele fainoase conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Unge o tava de copt cu putin ulei de masline.
- Aseaza un strat de paste fainoase pe fundul tavii. Adauga apoi un strat din amestecul de carne tocata si sos de rosii.
- Pune un alt strat de paste fainoase, apoi un strat de branza Parmezan si mozzarella.
- Continua sa alternezi straturile pana termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de paste fainoase acoperite cu mozzarella si Parmezan.
- Da tava la cuptor si las-o sa se coaca timp de aproximativ 30-40 de minute, pana cand lasagna capata o crusta aurie si crocanta.
Prezentare:
Serveste lasagna calda alaturi de o salata verde proaspata. Pofta buna!
Recomandare vin:
O lasagna traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti.
Ustensile necesare:
- Tigaie
- Tava de copt
- Cuptor