Reteta traditionala italiana: Lasagna

Ingrediente

  • 500 g de foi de lasagna
  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g branza ricotta
  • 200 g parmezan ras
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 teline
  • 400 g de rosii in bulion
  • 200 ml de vin rosu
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de oregano
  • 1 lingura de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

Pentru inceput, Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata marunt, morcovii si telina taiate cubulete. Se scot legumele din tigaie si in aceeasi tigaie se prajeste carnea tocata pana se rumeneste. Apoi, se adauga legumele inapoi, precum si rosiile in bulion si vinul rosu. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute, apoi se adauga oregano si busuiocul si se mai lasa inca 10 minute.

Separat, intr-un vas se amesteca branza ricotta cu parmezanul ras si se adauga sare si piper dupa gust. Foi de lasagna se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce sunt fierte, se scot intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Recomandari Prezentare

Pentru o prezentare spectaculoasa, se pot aranja foile de lasagna intr-un vas adanc si se toarna sos de carne printre straturi. Deasupra se pune un strat generos de branza si se mai presara putin parmezan ras. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Recomandari de vin

Aceasta lasagna poate fi asociata cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico sau Sangiovese di Romagna. Aceste vinuri sunt foarte bine echilibrate si complementeaza aromele intense ale lasagnelor italiene.

Ustensile necesare

  • O tigaie mare
  • Un vas adanc pentru asamblarea lasagnelor
  • O strecuratoare
  • O tava pentru copt