Reteta traditionala italiana: Pizzas Margherita

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 grame faina
  • 325 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 25 grame drojdie

Pentru topping:

  • 400 grame sos de rosii
  • 200 grame mozzarella
  • 1 lingurita ulei de masline
  • frunze de busuioc proaspat
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Intr-un bol mare, amestecati faina cu sarea. In jumatate din apa, dizolvati drojdia si lasati-o la activat timp de 5-10 minute.
  2. Adaugati drojdia activata in bolul cu faina si saramura ramasa. Framantati aluatul timp de 5-7 minute, pana cand devine elastic si moale.
  3. Acoperiti bolul cu un prosop curat si lasati-l la dospit timp de 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Preincalziti cuptorul la 250°C. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda si transferati-l intr-o tava unsa cu ulei.
  5. Intindeti sosul de rosii uniform pe aluat. Adaugati mozzarella rasa si presarati frunzele de busuioc proaspat. Condimentati cu sare, piper si stropiti cu ulei de masline.
  6. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute, sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza Margherita calda si proaspata, taiata in triunghiuri. Adaugati o felie de mozzarella proaspata in mijlocul fiecarui triunghi pentru a intensifica gustul.

Recomandare Vin

Pentru a acompania pizza Margherita, recomandam un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Sangiovese. Acest tip de vin completeaza perfect aromele intense ale sosului de rosii si mozzarellei.

Ustensile Necesare

  • O tava pentru pizza
  • O lingura de lemn pentru framantat
  • O sita pentru cernut faina
  • O ustensila pentru intins aluatul