Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 grame faina
- 325 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 25 grame drojdie
Pentru topping:
- 400 grame sos de rosii
- 200 grame mozzarella
- 1 lingurita ulei de masline
- frunze de busuioc proaspat
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Intr-un bol mare, amestecati faina cu sarea. In jumatate din apa, dizolvati drojdia si lasati-o la activat timp de 5-10 minute.
- Adaugati drojdia activata in bolul cu faina si saramura ramasa. Framantati aluatul timp de 5-7 minute, pana cand devine elastic si moale.
- Acoperiti bolul cu un prosop curat si lasati-l la dospit timp de 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.
- Preincalziti cuptorul la 250°C. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda si transferati-l intr-o tava unsa cu ulei.
- Intindeti sosul de rosii uniform pe aluat. Adaugati mozzarella rasa si presarati frunzele de busuioc proaspat. Condimentati cu sare, piper si stropiti cu ulei de masline.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute, sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Serviti pizza Margherita calda si proaspata, taiata in triunghiuri. Adaugati o felie de mozzarella proaspata in mijlocul fiecarui triunghi pentru a intensifica gustul.
Recomandare Vin
Pentru a acompania pizza Margherita, recomandam un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Sangiovese. Acest tip de vin completeaza perfect aromele intense ale sosului de rosii si mozzarellei.
Ustensile Necesare
- O tava pentru pizza
- O lingura de lemn pentru framantat
- O sita pentru cernut faina
- O ustensila pentru intins aluatul