Reteta traditionala italiana: Risotto cu ciuperci

Ingrediente:

  • 200g orez arborio
  • 500ml supa de pui sau legume
  • 200g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 50g unt
  • 50g parmezan ras
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt pana devine sticloasa
  2. Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc pana se inmoaie
  3. Se adauga orezul si se amesteca pana devine translucid
  4. Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand continuu pana orezul este facut
  5. Se adauga parmezanul ras si se condimenteaza cu sare si piper

Recomandare Prezentare:

Serviti risotto-ul cald, presarat cu putin parmezan deasupra, alaturi de o frunzulita proaspata de busuioc.

Recomandare de vin de baut:

Se potriveste de minune cu un vin alb sec, precum Pinot Grigio sau Chardonnay.

Ustensile necesare:

  • O cratita pentru prepararea suplimentara a orezului
  • O tigaie pentru calirea ciupercilor
  • O lingura de lemn pentru amestecarea orezului
  • O sita pentru a strecura supa de pui sau legume