Risotto alla Milanese

Ingrediente:

  • 300 g de orez Arborio
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 litru supă de pui
  • 50 g parmezan ras
  • Safran, sare și piper după gust

Instructiuni:

  1. Căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt într-un vas cu unt.
  2. Adăugați orezul și amestecați până se îmbracă în unt.
  3. Turnați vinul alb și lăsați-l să se evapore complet.
  4. Adăugați supa de pui, treptat, la foc mic, amestecând continuu.
  5. La final, adăugați safranul, parmezanul ras și condimentați cu sare și piper.
  6. Mai fierbeți încă 3-4 minute, apoi opriți focul și acoperiți vasul timp de 5 minute pentru ca risotto să absoarbă lichidul rămas.

Recomandare Prezentare:

Serviți risotto-ul fierbinte, presărat cu puțin parmezan ras și câteva fire de șofran pentru un efect deosebit.

Recomandare de vin de băut:

Pentru a pune în valoare aroma intensă a risotto-ului alla Milanese, vă recomandăm să îl însoțiți cu un vin alb sec, precum Pinot Grigio sau Chardonnay.

Uneștile necesare:

  • Oală
  • Tigăi
  • Furculiță
  • Linguriță
  • Țiplă pentru vin