Salata Caesar – Reteta clasica si delicioasa

Salata Caesar – Reteta clasica si delicioasa

In aceasta reteta vom prezenta una dintre cele mai populare salate din lume – Salata Caesar. Aceasta salata a fost creata de celebrul bucatar italian Caesar Cardini in anul 1924 si continua sa fie unul din cele mai indragite preparate culinare.

Ingrediente:

  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 200 g de crutoane
  • 100 g parmezan ras
  • 1 salata iceberg
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Intr-un castron, amestecati sosul Worcestershire cu cateii de usturoi pisati si lasati sa stea timp de 10 minute pentru ca aromele sa se combine.
  2. In timp ce asteptati, fierbeti ouale timp de 6-7 minute sau pana cand devin tari. Apoi raciti-le sub apa rece si curatati-le.
  3. Rumpeti frunzele de salata iceberg in bucati mai mici si puneti-le intr-un bol mare.
  4. Adaugati crutoanele, ouale taiate felii, sosul Worcestershire cu usturoi si amestecati bine.
  5. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  6. Recomandare Prezentare:

    Serviti salata pe farfuria de servire, presarati parmezan ras deasupra si adaugati cateva frunze de salata pentru decor.

    Recomandare de vin de baut:

    Salata Caesar se potriveste de minune cu un vin alb sec, precum un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc.

    Ustensile necesare:

    • Castron
    • Foarfeca de bucatarie
    • Grebla de bucatarie
    • Tocator
    • Sită de bucatarie