Salata Caesar – Reteta clasica si delicioasa
In aceasta reteta vom prezenta una dintre cele mai populare salate din lume – Salata Caesar. Aceasta salata a fost creata de celebrul bucatar italian Caesar Cardini in anul 1924 si continua sa fie unul din cele mai indragite preparate culinare.
Ingrediente:
- 3 linguri sos Worcestershire
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- 200 g de crutoane
- 100 g parmezan ras
- 1 salata iceberg
- sare si piper
Instructiuni:
- Intr-un castron, amestecati sosul Worcestershire cu cateii de usturoi pisati si lasati sa stea timp de 10 minute pentru ca aromele sa se combine.
- In timp ce asteptati, fierbeti ouale timp de 6-7 minute sau pana cand devin tari. Apoi raciti-le sub apa rece si curatati-le.
- Rumpeti frunzele de salata iceberg in bucati mai mici si puneti-le intr-un bol mare.
- Adaugati crutoanele, ouale taiate felii, sosul Worcestershire cu usturoi si amestecati bine.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Castron
- Foarfeca de bucatarie
- Grebla de bucatarie
- Tocator
- Sită de bucatarie
Recomandare Prezentare:
Serviti salata pe farfuria de servire, presarati parmezan ras deasupra si adaugati cateva frunze de salata pentru decor.
Recomandare de vin de baut:
Salata Caesar se potriveste de minune cu un vin alb sec, precum un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc.