Secretul unei autentice lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 conserva de rostii taiate cubulete
  • 200g paste lasagna
  • 100g parmezan ras
  • 200g mozzarella taiata felii
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper

Instructiuni:

1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii. Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste. Adauga rosiile cubulete, sare, piper si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.

2. Intr-o tava unsa, aseaza un strat de carne, unul de paste lasagna, unul de mozzarella si parmezan. Repeta straturile pana se termina ingredientele.

Prezentare:

Aseaza lasagna in farfurie si presara parmezan deasupra. Serveste calda alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin:

Accompaniaza aceasta delicioasa lasagna cu un Chianti clasic din Toscana. Aroma lui fructata si taninurile echilibrate se vor potrivi perfect cu gustul bogat al mancarii.

Ustensile necesare:

Un cutit, o tigaie, o tava de copt, o farfurie pentru servire.