Ingrediente:
Pentru carne:
- 500g carne de vita sau pui, taiata in fasii subtiri
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita pudra de paprika
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 1 lingurita pudra de cumin
- 1 lingurita pudra de oregano
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
Pentru sos:
- 1/2 ceasca tahini (sos de susan)
- 1/4 ceasca suc de lamaie
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
Pentru servire:
- Pita sau lipii subtiri
- Salata verde, taiata marunt
- Rucola
- Castraveti taiati in fasii
- Ceapa rosie taiata in fasii
- Sos chili sau sos de usturoi (optional)
Instructiuni:
- Incingeti uleiul de masline intr-un castron mare. Adaugati carnea si amestecati bine pentru a o acoperi complet cu ulei.
- In acelasi castron, amestecati suc de lamaie, paprika, coriandru, cumin, oregano, sare si piper negru. Amestecati bine.
- Acoperiti castronul si lasati carnea sa se marineze timp de 30 minute sau peste noapte.
- Preincalziti gratarul sau o tigaie la foc mediu-inalt. Gatiti carnea pe gratar sau tigaie, amestecand des, pana este gata, cam 5-7 minute.
- Pentru sos, amestecati tahini, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si piper negru intr-un castron mic. Amestecati bine pana obtineti un sos cremos.
- Asezati pita sau lipia pe o farfurie. Adaugati salata verde, rucola, castraveti, ceapa rosie si carnea gatita.
- Impaturiti pita sau lipia, apoi taiati-o in jumatate.
- Serviti cu sosul de tahini si, daca doriti, cu sos chili sau sos de usturoi.
Enjoy!