Shaorma

Ingrediente:

Pentru carne:

  • 500g carne de vita sau pui, taiata in fasii subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita pudra de paprika
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingurita pudra de cumin
  • 1 lingurita pudra de oregano
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat

Pentru sos:

  • 1/2 ceasca tahini (sos de susan)
  • 1/4 ceasca suc de lamaie
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat

Pentru servire:

  • Pita sau lipii subtiri
  • Salata verde, taiata marunt
  • Rucola
  • Castraveti taiati in fasii
  • Ceapa rosie taiata in fasii
  • Sos chili sau sos de usturoi (optional)

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul de masline intr-un castron mare. Adaugati carnea si amestecati bine pentru a o acoperi complet cu ulei.
  2. In acelasi castron, amestecati suc de lamaie, paprika, coriandru, cumin, oregano, sare si piper negru. Amestecati bine.
  3. Acoperiti castronul si lasati carnea sa se marineze timp de 30 minute sau peste noapte.
  4. Preincalziti gratarul sau o tigaie la foc mediu-inalt. Gatiti carnea pe gratar sau tigaie, amestecand des, pana este gata, cam 5-7 minute.
  5. Pentru sos, amestecati tahini, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si piper negru intr-un castron mic. Amestecati bine pana obtineti un sos cremos.
  6. Asezati pita sau lipia pe o farfurie. Adaugati salata verde, rucola, castraveti, ceapa rosie si carnea gatita.
  7. Impaturiti pita sau lipia, apoi taiati-o in jumatate.
  8. Serviti cu sosul de tahini si, daca doriti, cu sos chili sau sos de usturoi.

Enjoy!