Spaghetti Carbonara – Reteta Traditionala Italiana

Spaghetti Carbonara – Reteta Traditionala Italiana

Carbonara este unul dintre cele mai populare si savuroase feluri de paste din lume. Aceasta reteta traditionala italiana este un adevarat deliciu, cu gustul bogat al pastelor fierte al dente in sos cremos de oua, parmezan ras, pancetta crocanta si piper proaspat macinat.

Ingrediente:

  • Spaghetti – 400 grame
  • Pancetta sau guanciale – 150 grame
  • Oua – 4 bucati
  • Parmezan ras – 100 grame
  • Piper proaspat macinat – dupa gust
  • Sare – dupa gust

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet, pana devin al dente.
  2. Taie pancetta sau guancialele in cubulete mici si prajeste-le in tigaia incinsa pana devin crocante.
  3. Intr-un bol, bate ouale cu parmezanul ras si adauga piperul proaspat macinat si sare, dupa gust.
  4. Scurge pastele si pastreaza putina apa de fierbere. Amesteca pastele fierbinti cu pancetta prajita si adauga oul batut cu parmezan. Amesteca bine pentru a se omogeniza sosul, adaugand putina apa de fierbere, daca este nevoie.
  5. Serveste pastele carbonara calde, presarate cu parmezan aditional si piper proaspat macinat.

Recomandare Prezentare:

Serveste Spaghetti Carbonara presarate cu frunze proaspete de patrunjel sau busuioc, pentru un aspect mai atragator.

Recomandare de Vin:

Asociaza acest delicios fel de paste cu un vin alb sec, precum Chardonnay sau Pinot Grigio.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Bol
  • Lingura de lemn