Sushi

Ingrediente:

  • Orez pentru sushi
  • Otet de orez
  • Zahar
  • Sare
  • Alge nori
  • Fructe de mare proaspete (opțional: somon, creveți, ton etc.)
  • Avocado
  • Castravete japonez sau castraveti normali
  • Wasabi
  • Sos de soia

Instructiuni pentru prepararea orezului:

  1. Spalati bine orezul sub jet de apa rece pana cand apa devine limpede.
  2. Puneti orezul in vasul cu capac si adaugati apa rece pana la nivelul de 1,5 cm deasupra nivelului de orez.
  3. Puneti vasul pe foc si aduceti la fierbere. Dupa ce incepe sa clocoteasca, reduceti caldura la minim si acoperiti cu capac.
  4. Lasati orezul sa fiarba la foc mic timp de 18-20 minute sau pana cand toata apa a fost absorbita.
  5. Daca orezul nu este complet fiert, adaugati putina apa si acoperiti iar cu capac pentru inca 2-3 minute.
  6. Daca orezul este gata, transferati-l intr-un bol mare si lasati-l sa se raceasca timp de 10 minute.

Instructiuni pentru amestecarea orezului cu otetul de orez:

  1. In timp ce orezul se racește, amestecati intr-un bol otetul de orez, zahar si sare.
  2. Dupa ce orezul s-a racit, adaugati amestecul de otet in bolul cu orez si amestecati usor cu o spatula sau o lingura de lemn.
  3. Lasati orezul sa se raceasca complet, acoperit cu un prosop curat sau hartie de bucatarie, timp de 15-20 minute.

Instructiuni pentru prepararea sushi-ului:

  1. Umeziti mainile cu apa pentru a nu lipi orezul.
  2. Puneti o foaie de alge nori cu partea lucioasa in jos pe un suport de sushi sau pe o suprafata curata.
  3. Puneti o cantitate mica de orez pe foaia de alge nori, astfel incat sa acoperiti toata suprafata algei, lasand o marginime libera de aproximativ 2 cm de la baza.
  4. Adaugati ingredientele de umplutura (somon, creveți, ton, avocado sau castraveti), punandu-le in linie orizontala pe mijlocul orezului.
  5. Inveliti foaia de alge nori in jurul umpluturii, strans cu degetele, si apoi apasati usor cu palmele pentru a se lipi.
  6. Taieti sushi-ul in bucati de aproximativ 2 cm grosime.
  7. Serviti sushi-ul cu wasabi, sos de soia si cu alte garnituri, daca doriti.

Enjoy!

Acesta este un proces general de preparare a sushi-ului, dar puteti modifica ingredientele si proporțiile in functie de preferinte personale. Este important sa folositi ingrediente proaspete si de calitate pentru a obține un rezultat optim.