Taco mexican – o explozie de arome si culori

Bine ati venit, dragi gurmanzi! Astazi ma simt generos si dezvalui una dintre cele mai populare retete din lume: deliciosul taco mexican. Originea tacos-ului poate fi atribuita Mexicului antic, dar aceasta minunata creatie culinara s-a raspandit rapid in intreaga lume, inflorind in diferite variante. Odata ce veti gusta din acest adevarat rai al gusturilor mexicane, veti ramane fara cuvinte!

Ingrediente

  • 300g de carne de vita tocata
  • 1 ceapa rosie mica, taiata julien
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute rosu, tocat fin
  • 1 lingurita de chimichurri
  • 1 lingurita de sare de mare

Instructiuni

  1. Incingeti o tigaie adanca pe foc mediu si adaugati uleiul de masline. Apoi, adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul iute si caliti-le timp de 5 minute sau pana cand devin moi si aromate.
  2. Adaugati carnea de vita tocata in tigaie si rumeniti-o pana cand capata o culoare aurie. Nu uitati sa o amestecati periodic pentru a se rumeni uniform.
  3. Dupa ce carnea este rumenita, adaugati chimichurri si sarea de mare, apoi reduceti focul la minim si lasati-o sa fiarba timp de aproximativ 10 minute. Astfel, aromele minunate se vor impleti cu carne, creand o explozie de gust.

Recomandare Prezentare

Pentru prezentarea acestui delicios taco mexican, recomand sa folositi tortilla crocanta din faina de porumb. Pentru a crea textura perfecta, adaugati un strat generos de carne tocata, iar deasupra, puteti adauga rosii feliate, avocado, salata verde, sos picant si crema acrisoara.

Recomandare de vin de baut

O combinatie ideala pentru a va bucura de bucatele mexicane este un vin alb sec, refreshing, cu aciditate ridicata, cum ar fi un Sauvignon Blanc. Acesta va aduce un echilibru perfect gustului puternic, picant si savuros al taco-ului mexican.

Ustensile necesare

  • tigaie adanca
  • cutit de bucatarie
  • tava de copt
  • bol pentru amestecat
  • tocator