Tacos mexicane autentice
Sunteti pregatiti sa incercati o delicioasa reteta de tacos mexicane autentice? Aceasta reteta este unul dintre cele mai populare preparate din Mexic si are un gust unic si intens. Veti fi surprinsi de explozia de arome si texturi pe care le ofera aceste tacos.
Ingrediente:
- 500 de grame de carne de vita macra, taiata in fasii subtiri
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de chili pudra
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- Suc de la o lamaie
- 8 tortillas de porumb
- Garnituri optionale: sos taco picant, salata, rosii taiate cubulete, ceapa verde, coriandru proaspat, avocado
Instructiuni:
- Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul la foc mediu. Adaugati carnea de vita si caliti-o pana devine frageda si usor rumena.
- Asezonati carnea de vita cu sare, chili pudra si chimion macinat.
- Adaugati ceapa si usturoiul, si caliti-i pana devin moi.
- Stropiti carnea cu sucul de lamaie si amestecati bine.
- Luati tortillasle potrivit de mari si incalziti-le usor intr-o tigaie fara grasime.
- Asamblati tacos mexicane punand pe fiecare tortilla cateva fasii de carne de vita si garnituri dupa preferinta.
Recomandare Prezentare:
Pentru o prezentare spectaculoasa, puteti servi tacos-urile pe un platou mare, decorat cu frunze de salata verde si felii de avocado. Continuarea perfecta a mesei este un desert traditional mexican, cum ar fi pastel de tres leches sau churros.
Recomandare de vin:
Tacos-urile mexicane au arome puternice si condimentate, asa ca un vin rosu sec si robust, precum un Malbec din Argentina sau un Cabernet Sauvignon din California, vor completa perfect acest preparat.
Ustensile necesare:
Pentru prepararea tacos mexicane autentice veti avea nevoie de urmatoarele ustensile:
- Tigaie mare
- Cutit de bucatarie
- Tava pentru incalzirea tortillaselor
- Platou pentru servire
- Farfurii si tacamuri pentru fiecare persoana