Ingrediente
- 500 g carne de vita tocata
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper dupa gust
- 8 tortilla de porumb
- Garnituri: avocado feliat, rosii cubulete, salata verde, sos salsa, crema acra
Instructiuni
- Incalzeste putin ulei intr-o tigaie si calieste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste.
- Condimenteaza cu chimion, boia, oregano, sare si piper.
- Aseaza cate 2 linguri din amestecul de carne pe fiecare tortilla si adauga garnituri la alegere.
- Ruleaza tortilla strans, astfel incat sa nu se desfaca.
- Prajeste tacosii pe gratar sau in tigaie antiaderenta pana se rumenesc pe ambele parti.
- Serveste tacosii calzi alaturi de sos salsa, crema acra si alte garnituri.
Recomandare Prezentare
Pentru o prezentare spectaculoasa, aranjeaza tacosii pe etajere sau in cosulete de tortilla si adauga un sos picant de iaurt.
Recomandare vin
Pentru a completa gustul intens si picant al tacosilor mexicani, recomand sa serviti alaturi un vin rosu sec, cum ar fi un Malbec din Argentina.
Ustensile necesare
Pentru pregatirea acestei retete vei avea nevoie de urmatoarele ustensile:
- tigaie mare
- cutit
- sita
- lingura de lemn