Tacos

Ingrediente:

  • 8-10 tortilla de grau sau de porumb
  • 500 g carne tocata (pui, vita, porc, etc.)
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei roșu sau verde, taiat cubulete
  • 1 cana salsa sau pasta de tomate
  • 1 cana fasole roșie sau neagra, scursa
  • 1 cana mazare, scursa
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic (opțional)
  • 1 lingura condimente pentru tacos (opțional)
  • 1/2 lingurita chilli pulbere (opțional)
  • 1/2 lingurita cumin (opțional)

Ingrediente pentru garnitura:

  • 2-3 avocado, taiate cubulete
  • 1 cana branza rasa
  • 1 cana frunze de lettuce sau de spanac, tocate
  • 1 cana roșii cherry, taiate in jumatate
  • 1/2 lime, stoarsa
  • 1/2 cana coriandru proaspat, tocat
  • sos de avocado sau guacamole
  • sos de chili sau hot sauce (opțional)

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul de masline intr-un vas mare la foc mediu si adaugati carnea tocata. Gatiti pana se rumeneste, amestecand periodic.
  2. Adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul si condimentele (daca folositi) si gatiti pana sunt moi, cam 5 minute.
  3. Adaugati salsa sau pasta de tomate, fasolea, mazarea si otetul balsamic (daca folositi) si gatiti pana sunt fierte, cam 10 minute.
  4. Incalziti tortilla in cuptor sau pe gratar, cateva secunde pe fiecare parte.
  5. Umpleti fiecare tortilla cu o portie generoasa de carne si sos, apoi adaugati garnitura: avocado, branza, frunze verzi, roșii, coriandru, suc de lime si sos de avocado sau guacamole.
  6. Serviti tacos-urile calde, eventual cu un strop de sos de chili sau hot sauce.

Enjoy!