Ingrediente:
- 8-10 tortilla de grau sau de porumb
- 500 g carne tocata (pui, vita, porc, etc.)
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 2-3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ardei roșu sau verde, taiat cubulete
- 1 cana salsa sau pasta de tomate
- 1 cana fasole roșie sau neagra, scursa
- 1 cana mazare, scursa
- sare si piper, dupa gust
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic (opțional)
- 1 lingura condimente pentru tacos (opțional)
- 1/2 lingurita chilli pulbere (opțional)
- 1/2 lingurita cumin (opțional)
Ingrediente pentru garnitura:
- 2-3 avocado, taiate cubulete
- 1 cana branza rasa
- 1 cana frunze de lettuce sau de spanac, tocate
- 1 cana roșii cherry, taiate in jumatate
- 1/2 lime, stoarsa
- 1/2 cana coriandru proaspat, tocat
- sos de avocado sau guacamole
- sos de chili sau hot sauce (opțional)
Instructiuni:
- Incingeti uleiul de masline intr-un vas mare la foc mediu si adaugati carnea tocata. Gatiti pana se rumeneste, amestecand periodic.
- Adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul si condimentele (daca folositi) si gatiti pana sunt moi, cam 5 minute.
- Adaugati salsa sau pasta de tomate, fasolea, mazarea si otetul balsamic (daca folositi) si gatiti pana sunt fierte, cam 10 minute.
- Incalziti tortilla in cuptor sau pe gratar, cateva secunde pe fiecare parte.
- Umpleti fiecare tortilla cu o portie generoasa de carne si sos, apoi adaugati garnitura: avocado, branza, frunze verzi, roșii, coriandru, suc de lime si sos de avocado sau guacamole.
- Serviti tacos-urile calde, eventual cu un strop de sos de chili sau hot sauce.
Enjoy!