Tiramisu – desertul italian de neuitat

Ingrediente:

  • 500g mascarpone
  • 400g piscoturi
  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 100ml cafea tare
  • 30ml lichior de cafea
  • 200ml frisca lichida
  • cacao pentru decor

Instructiuni:

  1. Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.
  2. Intr-un alt bol, amestecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa.
  3. Adaugati mascarponele peste galbenusurile cu zahar si amestecati pana obtineti o crema omogena.
  4. Incorporeaza treptat albusurile batute spuma in crema de mascarpone, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa spuma.
  5. Intr-un pahar sau vas termorezistent, preparati cafeaua tare si adaugati lichiorul de cafea. Lasati sa se raceasca.
  6. Imprastiati frisca lichida peste stratul de crema de mascarpone.
  7. Adaugati un nou strat de piscoturi uscate insiropate cu cafeaua racita.
  8. Repetati procesul pana cand vasul este plin si stratul_final sa fie de crema.
  9. Dupa ce ati terminat de asezat straturile de piscot, crema si cafea, presurati cu cacao si lasati la rece timp de cel putin 2 ore.

Recomandare Prezentare:

Tiramisu arata exceptional intr-un pahar sau farfurie adanca. Decorati cu ciocolata rasa sau este delicios alaturi de fructe proaspete.

Recomandare de vin:

Serviti Tiramisu impreuna cu un vin dulce, precum Marsala sau Moscato d’Asti. Acesta va completa perfect aroma si gustul desertului italian.

Ustensile necesare:

  • Un bol de marime medie
  • Mixer electric sau tel de mana
  • Pahare sau vase termorezistente
  • Castraon pentru amestecat ingredientele lichide
  • Site pentru presarat cacao