Ingrediente:
- 500g mascarpone
- 400g piscoturi
- 4 oua
- 100g zahar
- 100ml cafea tare
- 30ml lichior de cafea
- 200ml frisca lichida
- cacao pentru decor
Instructiuni:
- Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.
- Intr-un alt bol, amestecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa.
- Adaugati mascarponele peste galbenusurile cu zahar si amestecati pana obtineti o crema omogena.
- Incorporeaza treptat albusurile batute spuma in crema de mascarpone, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa spuma.
- Intr-un pahar sau vas termorezistent, preparati cafeaua tare si adaugati lichiorul de cafea. Lasati sa se raceasca.
- Imprastiati frisca lichida peste stratul de crema de mascarpone.
- Adaugati un nou strat de piscoturi uscate insiropate cu cafeaua racita.
- Repetati procesul pana cand vasul este plin si stratul_final sa fie de crema.
- Dupa ce ati terminat de asezat straturile de piscot, crema si cafea, presurati cu cacao si lasati la rece timp de cel putin 2 ore.
Recomandare Prezentare:
Tiramisu arata exceptional intr-un pahar sau farfurie adanca. Decorati cu ciocolata rasa sau este delicios alaturi de fructe proaspete.
Recomandare de vin:
Serviti Tiramisu impreuna cu un vin dulce, precum Marsala sau Moscato d’Asti. Acesta va completa perfect aroma si gustul desertului italian.
Ustensile necesare:
- Un bol de marime medie
- Mixer electric sau tel de mana
- Pahare sau vase termorezistente
- Castraon pentru amestecat ingredientele lichide
- Site pentru presarat cacao