Tiramisu este cu siguranta unul dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi din lume. Originar din Italia, acest deliciu a cucerit inimile gurmanzilor din intreaga lume.
Ingrediente:
- 500 g mascarpone
- 4 oua
- 100 g zahar
- 200 ml cafea tare
- 200 g biscuiti Savoiardi
- 2 linguri cacao
Instructiuni:
- Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa.
- Adaugati mascarpone si amestecati pana la omogenizare.
- Intr-un bol separat, bateti albusurile spuma.
- Adaugati treptat albusurile batute in compozitia de oua si mascarpone.
- Preparati o cafea tare si turnati-o intr-un vas mare.
- Imbibati biscuitii Savoiardi in cafea si asezati-i intr-un strat pe fundul unei tavi.
- Turnati jumatate din crema de mascarpone peste biscuiti si nivelati-o.
- Repetati procesul cu inca un strat de biscuiti si crema.
- Pudrati tiramisu-ul cu cacao si lasati-l la frigider cel putin 4 ore.
Recomandare Prezentare:
Tiramisu se poate servi ca atare sau puteti decora fiecare portie cu putina frisca batuta si cateva bucatele de ciocolata.
Recomandare Vin:
Pentru a savura adevaratul gust al tiramisu-ului, recomandam asocierea acestui desert delicios cu un vin dulce, precum un Marsala sau un Moscato d’Asti.
Ustensile Necesare:
Pentru prepararea tiramisu-ului veti avea nevoie de un mixer, o tavita pentru asezarea biscuitilor, un bol pentru amestecarea ingredientelor si o sita pentru pudratul cacao pe deasupra desertului.