Tiramisu – Desertul rege al Italiei

Tiramisu este cu siguranta unul dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi din lume. Originar din Italia, acest deliciu a cucerit inimile gurmanzilor din intreaga lume.

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 200 ml cafea tare
  • 200 g biscuiti Savoiardi
  • 2 linguri cacao

Instructiuni:

  1. Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa.
  2. Adaugati mascarpone si amestecati pana la omogenizare.
  3. Intr-un bol separat, bateti albusurile spuma.
  4. Adaugati treptat albusurile batute in compozitia de oua si mascarpone.
  5. Preparati o cafea tare si turnati-o intr-un vas mare.
  6. Imbibati biscuitii Savoiardi in cafea si asezati-i intr-un strat pe fundul unei tavi.
  7. Turnati jumatate din crema de mascarpone peste biscuiti si nivelati-o.
  8. Repetati procesul cu inca un strat de biscuiti si crema.
  9. Pudrati tiramisu-ul cu cacao si lasati-l la frigider cel putin 4 ore.

Recomandare Prezentare:

Tiramisu se poate servi ca atare sau puteti decora fiecare portie cu putina frisca batuta si cateva bucatele de ciocolata.

Recomandare Vin:

Pentru a savura adevaratul gust al tiramisu-ului, recomandam asocierea acestui desert delicios cu un vin dulce, precum un Marsala sau un Moscato d’Asti.

Ustensile Necesare:

Pentru prepararea tiramisu-ului veti avea nevoie de un mixer, o tavita pentru asezarea biscuitilor, un bol pentru amestecarea ingredientelor si o sita pentru pudratul cacao pe deasupra desertului.