Tortellini cu prosciutto și parmigiano reggiano

Bun venit in lumea bucatariei italiene! Astazi, va voi prezenta o reteta clasica si indragita din Italia: tortellini cu prosciutto si parmigiano reggiano. Aceasta specialitate culinara provine din regiunea Emilia-Romagna si este extrem de apreciata pentru gustul sau delicios si textura sa fina.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 150 g piept de prosciutto
  • 100 g parmigiano reggiano ras
  • 100 g ricotta
  • Sare
  • Piper
  • Noz moscata

Instructiuni:

  1. Pregatiti umplutura amestecand pieptul de prosciutto taiat marunt, ricotta si parmigiano reggiano intr-un bol.
  2. Pe o suprafata de lucru curata, formati un morman din faina si creati o adancatura in mijloc.
  3. Adaugati ouale si incepeti sa framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen.
  4. Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca timp de 30 de minute.
  5. Impartiti aluatul in bucati mici si folosind un sucitor, intindeti fiecare bucata pana cand obtineti o foaie subtire.
  6. Taiati aluatul in mici patrate si adaugati umplutura in mijlocul fiecarui patrat.
  7. Pliati patratelele astfel incat sa obtineti forma de tortellini și sigilati marginile cu ajutorul unui furculita sau intr-o alta metoda traditionala.

Recomandare Prezentare:

Asezati tortellinii intr-un ciorchine frumos asezati pe un platou si presarati parmezan proaspat ras deasupra. Aceasta va garanta ca veti impresiona pe toata lumea cu creatia voastra culinara!

Recomandare de vin:

Pentru a completa experienta gustului delicios al tortelliniilor, va recomandam un vin rosu uscat, cum ar fi Chianti din regiunea Toscana. Acest tip de vin se potriveste perfect cu aromele bogate si cremoase ale retetei noastre.

Utilizarea ustensilelor necesare:

Pentru a pregati tortellini cu prosciutto si parmigiano reggiano, vei avea nevoie de urmatoarele ustensile de bucatarie:

– Sucitor
– Cutit de bucatarie
– Bol pentru prepararea umpluturii
– Pentru taierea patratelor: cutit si rigla (optional)
– Furculita pentru sigilarea marginilor tortelliniilor